8 Eylül 2007 Cumartesi

Necla' nın Pişmanlık Belirtileri

Tekin ailesinin sonbahar rüzgarına kapılıp savrulan ikinci ferdi, Necla. Düşen ilk yaprağın, Leyla' nın arkasından o da aynı rüzgara kapıldı. Oğuz, iki kardeşin de hayatlarını mahvetmeyi başarmıştı.

Leyla' yı, Necla' yı kıskandırmak uğruna harcayabilen Oğuz' a Necla da aşıktı. Ya da (kardeşinin kocasıyla kaçarak ailesini karşısına alabilecek kadar) aşık olduğunu zannediyordu.

Oğuz gerçekten aşıktı; çünkü gözü bir aileyi darmadağın edebilecek kadar kararmıştı. Tek gördüğü ve tek istediği Necla'ydı. Necla da bu aşkın ateşine atlamamak için kendini zor tutuyordu. Kardeşini, ailesini üzmemek için tuttu kendisini; hatta kendisine yeni bir yol çizmek için Cem' i sokmuştu hayatına. Ama sonunda o da dayanamamıştı, atlamıştı ateşe! Hem de kendisiyle birlikte bir çok insanı ateşe sürükleyerek!

Ailesini, okulunu, yaşadığı şehri terkedip Oğuz'la yurtdışına kaçma cesaretini göstermişti Necla. Yalnız kader faktörünü unutmuştu bunları yaparken. Ailesinin kalbini kırmıştı, hem de bir daha tamir edemeyecek şekilde! Kader bunun cezasını verecekti ona. Ailesinin de bu cezadan haberi olacaktı kaderin planlarına göre. Necla' nın pişmanlığını herkes bilecekti! Ama kimse onu affetmeyecekti, belki acıyacaklar; fakat affetmeyeceklerdi!

Necla, artık dönüşü olmayan bir yola girmişti! Yurtdışına kaçamamışlar,çünkü Yaman Bey, Oğuz' u mahkemeye vermişti.

Kötülükler cezasını bulmaya başlamıştı!

Necla ile Oğuz bir otel odasında kapana kısılmış gibiler. İkiside stresli, sinirli. Necla ailesinden vazgeçmişti, okulunu bırakmayı göze almıştı ve bunları Oğuz'un başına kakma zamanı gelmişti. Kavgalar başlamış, aşk bitmişti! Necla pişmandı hem de çok. Ferhunde'yi arayıp evini ailesini özlediğini söylemiş ve Ferhunde' ye yakışan cevabı almıştı: "Her koyun kendi bacağından asılır, Necla!"

Necla artık yalnız kalmıştı! Onu çok sevdiğini sanan Oğuz da sırtını çevirmişti ona, yıkıp geçtiği ailesi de!

Ali Rıza Bey, Hayriye Hanım' a Necla için kapıya sürünerek de gelse eve almıyacaksın onu deyip tavrını koymuştu. Anne yüreği bu ya, Hayriye Hanım üzülse de ses çıkartamadı Ali Rıza Bey'e.

Necla bazılarına göre hakettiği yerdeydi, kendi etmiş kendi bulmuştu; bazılarına göre de Oğuz'un kurbanı olmuştu, ailesi tarafından yalnız bırakılmamalıydı. Siz hangi düşüncedesiniz bilmiyorum ama Necla' yı daha da zor günlerin beklediği kesin.

Bu yaşananlardan herkesin kendisine pay çıkartması dileğiyle... İyi seyirler...

Hiç yorum yok: